Terhangat!

USJ Optometrist Perawat Rabun Mata Terbaik

Hari ini saya nak berkongsi dengan anda semua tentang satu penyakit mata yang diberi nama rabun warna. Ramai sekarang di Malaysia yang mempunyai masalah rabun warna dan angka peningkatan pesakit rabun mata akan meningkat dari semasa kesemasa. Masalah ini kerap melanda kaum lelaki, mengikut nisbah rabung warna ini ialah lelaki 8:1 perempuan. Selalunya, masalah rabun warna ini dikaitkan dengan keturunan, ... Read More »

Nizam Ijam Di Dalam Telefilem Lelaki Lelaki Dalam Hidupnya

Assalamualaikum, Hari ni aku nak kongsikan dengan korang salah satu telefilem yang aku lakonkan untuk tayangan RTM, Telemovie ini adalah salah satu telemovie terbitan KL Motion dan dibawah arahan pengarah yang cukup hebat iaitu Syed Khairul Fariz. Telefilem ini menceritakan tentang seorang wanita lakonan Zara (Uqasha Senrose) yang selalu dikongkong oleh abang-abangnya. Abang-abang Zara ini mahukan seorang jejaka terbaik yang ... Read More »

Dapatkan Diskaun 10% Di Norie Signature

Hari ini aku nak sembang-sembang dengan korang tentang beberapa produk keluaran Norie Signature, dan yang paling best sekali ialah Norie Signature sekarang sedang mengadakan promosi yang akan memberi anda diskaun sehingga 10 % Norie Signature sekarang sedang mengadakan potongan harga dari RM109.00 kepada RM99.00 untuk Layla Blouse. Jika dilihat blouse ini terkenal dengan warnanya yang lembut dan akan membuatkan si ... Read More »

Nizam Ijam Dalam Udin Glamor Balik Kampung Musim Ke 2

Assalamualaikum.. Hari ni aku nak share dengan korang tentang drama terbaru yang keluar kat RTM. Drama Udin Glamor Balik Kampung Musim ke 2. Drama ini untuk musim pertama mendapat hit dan tontonan yang ramai, jadi sekarang di rtm2 sedang tayang drama ini untuk musim kedua :). Drama ini dibintangi oleh dua orang pelakon terkenal tanah air iaitu Johan Asaari dan ... Read More »

Ev Ting Juara Clash Of Heroes

Assalamualaikum, hari ni aku nak kongsikan dengan korang tentang perlawanan One Championship yang diadakan di Stadium Negara baru-baru ini. Melibatkan perlawanan Clash Of Heroes melibatkan dua peserta yang terkenal dengan latar belakang masing-masing. Ev Ting lahir di Malaysia dan dibesarkan di New Zealand, dia bermain bola sepak di sekolah dan pada tahun 2009 memulakan latihan MMA di Auckland, sejak dari ... Read More »

Pakaian Muslimah Terbaik Hanya Di Norie Signature

Assalamualaikum .. Hari ni aku nak kongsikan dengan korang satu Kedai Online yang baru dan memfokuskan tentang pakaian muslimah, Bila menyebut tentang barangan muslimah ni dah tentu kita akan lebih memberi foukus tentang tudung dan jubah wanita… Bini-bini korang dan juga¬†awek2 korang dah tentu akan membaca info ini lebih teliti berbanding anda ūüėÄ Kedai Online yang aku maksudkan ialah Norie ... Read More »

Nizam Ijam Dalam Pengakuan Musim Ke 3 RTM

Hari ni aku nak share dengan korang tentang salah satu drama bersiri kerjasama RTM dan SPRM… Drama ni arahan pengarah Anjang Kirana .. Drama ini menceritakan tentang kisah benar yang diceritakan semula untuk tatapan dan pengajaran kepada semua penonton.. Aku melakonkan watak pesalah namanya Kamal Arifin seorang yang ¬†cuba merasuah seorang pakcik untuk selesaikan masalah tanah… Aku rasa ini antara ... Read More »

Produk Terbaik Menghilangkan Parut

Salam ramadhan semua. Jika korang ada masalah parut yang susah untuk ditanggalkan.. Dah cuba pelbagai jenis produk tapi hasilnya sangat2 mengecewakan.. Hari aku nak share dengan korang tentang beberapa produk-produk yang sangat2 berkesan dan mendapat feedback yang positif daripada penguna… 1.¬†Azanis Scar Serum Produk¬†Azanis Scar Serum ini kaya dengan vitamin E dari sumber soya,¬†Azanis Scar Serum juga¬†memgandungi¬†D-alpha tocopherol mempunyai 50% ... Read More »

Gempak Raya Bersama Jakel 2015

Assalamualaikum.. hari ini aku nak share kan dengan korang tentang salah satu promosi hebat yang diadakan oleh salah satu kedai pakaian baju Melayu yang popular di Malaysia iaitu Jakel.. Aku di jemput oleh pihak Jakel untuk merasai sendiri kemeriahan suasana jualan raya yang diadakan oleh Jakel di samping dapat melhat sendiri dengan lebih dekat duta Jakel pada tahun 2015 iaitu ... Read More »

Iftar Di Hotel De Palma Shah Alam

Assalamualaikum… Hari ni aku nak share dengan korang tenpat untuk korang beriftar di bulan Ramadhan ini terutama sekali orang yang tinggal di Shah Alam atau yang berdekatan dengan Shah Alam… Baru- baru ini aku dan beberapa blogger di jemput untuk menghadiri dan merasai suasana beriftar di Hotel De Palma Shah Alam… Specialnya iftar di Hotel De Palma ni ialah korang ... Read More »

Nizam Ijam dalam Filem Gudang Kubur Terbitan MIG

Assalamualaikum.. hari ni aku nak sharekan dengan korang salah satu filem yang aku berjaya melibatkan diri kedalamnya iaitu filem terbitan Metrowealth (MIG) .. Dalam filem ini aku membawa watak kawan kepada watak suporting iaitu kawan kepada pelakon Along Eyzendy dan Eppy Kodiang.. Eppy kodiang membawa watak Ali dan Along membawakan watak Atan… Banyak pengalaman yang boleh aku share dengan korang ... Read More »

Farm In The City – Kanak Kanak Dan Pet

Jika korang adalah peminat pet, haiwan peliharaan, kura kura gergasi dan percutian di zoo yang dipenuhi pet, atau pon korang berminat nak membawa anak korang bermain dengan burung secara dekat. aku cadangkan korang membeca entry ni sampai abis :). Assalamualaikum.. hari ni aku nak share dengan korang tentang salah satu tempat perlancongan yang sesuai untuk korang membawa anak2 korang bermain ... Read More »

Tanah Aina Farrah Soraya – Santai dan Bercuti di dalam Hutan

Assalamualaikum semua.. Kali ni aku nak share dengan korang tentang pengalaman aku bercuti sambil shooting di Tanah Aina, sebuah tempat eco tourism yang boleh korang lawat bila-bila cuti sekolah nanti atau pon time korang nak bercuti nanti.. Tanah Aina ini adalah sebuah chalet yang mewah dan di hiasi dengan suasana hutan yang sangat rileks dan santai.. ūüėÄ Tanah Aina ni ... Read More »

Pengalaman Menaiki Cruise Tasik Putrajaya

Assalamualaikum.. hari ni aku nak sharekan dengan korang pengalaman aku menaiki Cruise Tasik Putrajaya salah satu tarikan paling menarik yang terdapat di Putrajaya.. Pada mula aku pergi dah tentu aku risaukan tentang harga tambang untuk menaiki Cruise ni… Nama pon dah Cruise kan dah tentu kita akan risau tentang harga yang agak mahal… Tapi yang menarik kat Cruise Tasik Putrajaya ... Read More »

Nizam Ijam Dalam Iklan Courts Mammoth Big Sales

Assalamualaikum.. baru-baru ni aku terpilih untuk melakonkan iklan Courts Mammoth yang sedang menjalankan kempen jualan The Big Sales.. Aku terpilih selepas production melakukan sesi ujibakat mencari seorang pelakon jurujual atau salesman yang agresif, kelakar dan berpotensi memberi keghairahan kepada penonton.. dan Alhamdulillah.. aku terpilih.. Seperti biasa sebagai seorang pelakon… bukan kerja yang senang… untuk iklan ni aku menghabiskan masa lebih ... Read More »

Botox Cream Mz Secret Penyelesaian Masalah Anda

Assalamualaikum.. hari ni saya nak cerita kat korang semua tentang produk kecantikan yang akan di lancarkan oleh Mz Secret iaitu Botox Cream.. ¬†Kalau sebelum ni botox terkenal dengan kaedah suntikan.. Kali ni Mz Secret memperkenalkan satu kaedah botox yang mengunakan cream. Kalau sebelum ni kita selalu dengar tentang KEBURUKAN BOTOX jer… kali MZ Secret memcipta satu produk Botox yang positif ... Read More »

OMG Fest 2014 Peluang Berniaga Sambil Beramal

Assalamualaikum.. haa.. mesti ada di kalangan korang dah tahu dengan OMG Fest ni kan.. dan ade jugak yang baru nak tahu apa tu OMG Fest.. OMG Fest ialah satu Festival yang mengumpulkan peniaga2 online ¬†mahu pun peniaga bukan online bersama2 membuka booth mereka … Untuk Omg Fest kali ini lebih 100 booth akan di buka kepada peniaga2 dan program ini ... Read More »

Produk Terbaru Daripada Wonder Glow Supremacy

Assalamualaikum.. hari ni saya nak share kan dengan korang dengan produk yang boleh menyelesaikan masalah kulit anda iaitu produk keluaran Wonder Glow Supremacy….¬†Wonder Glow Supremacy sebelum ini telah pun mengeluarkan lebih 30 produk dan baru2 ini mereka mengeluarkan beberapa lagi produk baru untuk penjagaan wajah.. Wonder Glow Supremacy adalah sebuah syarikat yang telah dibina pada tahun 2010 dan sekarang sudah ... Read More »

Nizam Ijam Dalam Harian Metro

Assalamualaikum.. hari ni aku nak share dengan korang satu lagi pengalaman manis aku bila aku dipilih untuk berada di dalam salah satu artikel blogger di dalam Harian Metro .. Kalau sebelum ni aku pernah terpilih dalam blogger pilihan untuk Utusan Malaysia … Pernah juga masuk di ruangan remaja dan juga di dalam majalah Intrend. Penulisan di dalam Harian Metro kali ... Read More »

Hadiah Sesuai Untuk Lelaki

Assalamualaikum.. hari ni aku rajin nak tulis pasal hadiah yang aku rasa sesuai untuk di hadiahkan kepada lelaki. Ramai awek2 kat luar atau ¬†lelaki sendiri pening untuk membeli hadiah kepada kawan lelaki mereka. Kali ni aku nak buat suggestion kepada korang tentang apakah hadiah yang sesuai untuk korang jadikan hadiah kepada kawan lelaki atau pun kepada pakwe untuk digadis atau ... Read More »